Docents

Javier Fernández

Javier Fernández

Facilitador de grups certificat per l'IIFACE. És llicenciat en Ciències ambientals per la Universitat d'Alcalá de Henares i Tècnic en gestió i conservació del patrimoni ecològic. Especialista universitari en Desenvolupament sostenible, educació ambiental i globalització per la Càtedra UNESCO d'Educació ambiental i desenvolupament sostenible de la UNED. Màster Educació ambiental i sistemes complexes de la UNED. Màster en teràpia Gestalt (Institut de psicoteràpia Gestalt). És especialista en processos participatius i en facilitació de grups.

Ha desenvolupat la major part de la seva trajectòria professional en els camps de l'ecologia social i la participació ciutadana: dissenyant i duent a terme diversos programes de formació i educació, jornades i trobades, processos participatius, investigacions qualitatives i com a consultor socioambiental. En projectes tant estatals com de caràcter internacional.

És cofundador de l'empresa social Altekio, iniciativas hacia la sostenibilitat on desenvolupa el seu exercici professional des dels darrers 10 anys.

Jorge Navacerrada

Jorge Navacerrada
Facilitador de grups certificat per l'IIFACE. És llicenciat en Ciències ambientals (UAM, 2001) i s'ha format des del 2004 de manera continuada en la facilitació de processos de grup i en la formació de formadors. Des del 1997 ha participat en diversos grups i col·lectius socials.

Inicia l'any 2000 el seu treball amb persones i grups en temàtiques com l'educació ambiental i l'educació per al desenvolupament, en especial, sobre consum responsable, estils de vida sostenibles i ambientalizació d'events i entitats. És soci fundador i administrador de la cooperativa de treball associat Altekio, iniciativas hacia la sostenibilitat, des d'on desenvolupa activitats de formació, comunicació, assessorament, intervenció i coordinació de programes.

És membre de l'Institut internacional de facilitació i canvi (IIFACE).

Conchi Piñeiro

Conchi Piñeiro

Facilitadora de grups certificada per l’IIFACE. És llicenciada en Ciències Ambientals (UAM, 2001) i Doctora per el programa interuniversitari d'Educació Ambiental (UAM, 2011). És investigadora en comunicació ambiental i consum resposable amb perspectiva de gènere. Des de 2002 s'ha format de manera continuada i especialitzada en facilitació de processos de grup; anys anteriors va estar aprenent i explorant tècniques teatrals. Actualment, està a la Fase II del Diploma de Treball de Processos.

Ha realitzat nombrosos cursos, processos participatius i tallers, com a formadora i facilitadora de processos. Ha desenvolupat diverses investigacions interdisciplinars i projectes en l'àmbit de l'ecologia social, educació ambiental, consum i estils de vida, tant a nivell estatal com en altres països (Mèxic, especialment).

Participa de la cooperativa Altekio, Iniciativas hacia la Sostenibilidad i de l'Equipo de Investigación en Comunicación, Educación y Participación Ambiental de la Universidad Autónoma de Madrid (UAM). En els darrers quinze anys, ha format part de projectes amb finalitats ambientals, socials i culturals, a través de xarxes, associacions i col·lectius ubicats en alguns casos a nivell local i d'altres a escala internacional. Li apassiona la intercooperació, la vida en col·lectiu i el treball satisfactori en equip.

Marta Porta

Marta Porta
Facilitadora de grups certificada per l'IIFACE. És llicenciada en Biologia per la Universitat de Barcelona (1985) i Màster en medi ambient per l'ITC. Treballà durant més de 10 anys en l'àmbit de l'empresa privada, on va adquirir experiència en la creació d'equips de treball participatius i motivadors i en la gestió de reunions eficients.

El 2004 inicià una formació en facilitació de grups i gestió de conflictes que s'ha anat ampliant fins avui a través de múltiples tallers i cursos. Avui en dia es dedica a l'acompanyament de grups, la facilitació d'assemblees i reunions de diversos col·lectius i imparteix tallers sobre comunicació assertiva, gestió de conflictes i altres temes relacionats, utilitzant eines diverses com el joc, el teatre de l'oprimit o l'art-teràpia.

Anna Pujol

Anna Pujol
Facilitadora de grups certificada per l'IIFACE. Llicenciada en Ciències ambientals per la Universitat autònoma de Barcelona (2005). Posteriorment, dins el marc de l'educació formal, realitza dos postgraus del màster de Sostenibilitat de la Càtedra UNESCO de la Universitat Politècnica de Terrassa: Educació per a la sostenibilitat i L'estat del món.

A través de la porta de l'educació ambiental, s'endinsa en col·lectius situats als marges de la societat (especialment joves en risc, dones i salut mental) i això li permet descobrir la seva passió pel potencial inherent de les persones i els grups.

Actualment, està cursant la Diplomatura de Treball de processos de l'Institut de Treball de Processos i democràcia profunda i amb el think tank internacional Deep Democracy Institute (DDI).

Des del 2004 es dedica a acompanyar processos grupals i individuals (en especial, la gestió de conflictes) i a impartir formació en temes de facilitació. Actualment, també gestiona DDX, una plataforma dedicada a l'intercanvi d'informació per a la investigació i desenvolupament de perspectives transdisciplinàries.

Procés d'inscripció

El procés d'inscripció consta de dues parts:

  1. La inscripció estarà oberta des del 25 d'octubre al 5 de desembre del 2018.
  2. La formalització de la matricula s'obrirà l'1 de desembre.

Si t'interessa participar de la formació, les passes a realitzar són:

  1. Tu completes el formulari d'inscripció.
  2. Nosaltres et responem per correu electrònic, facilitant-te instruccions per al pagament de la reserva.
  3. Tu ingresses l'import de la reserva de plaça.
  4. Nosaltres t'escrivim per confirmar que el curs es durà a terme i donar-te les instruccions per formalitzar la matrícula.